Samsung heeft vandaag de nieuwe Samsung Galaxy A70 gepresenteerd. Een telefoon in het iets lagere segment als de Galaxy S10 die een maand geleden werd geïntroduceerd.

Ondanks het lageren segment is de Samsung Galaxy A70 een telefoon met hele leuke specificaties. Het eerste dat opvalt is het beeldscherm. Dit zogenaamde Infinity-U scherm is 6,7 inch groot en vult de volledige voorkant van de Galaxy A70. Alleen voor de selfie-camera is een notch opengelaten. Deze selfie-camera is er één van maar liefst 32 megapixels.

Samsung Galaxy A70

Op de achterkant vinden we ook een 32 megapixel camera die ondersteunt wordt door een 8 megapixel ultra-wide camera en een 5 megapixel diepte camera.

Onder het beeldscherm is een vingerafdruk sensor geplaatst. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1080 x 2400 megapixels. Onder de motorkap vinden we een 2Ghz octa-core processor en 6GB of 8GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 128GB en deze is uitbreidbaar met tot 512GB.

Het is nog niet bekend wat de Samsung Galaxy A70 gaat kosten. Over een paar weken houdt Samsung een event waar meer details verwacht worden. Hij zal waarschijnlijk niet zo duur zijn als de Galaxy S10, waar deze A70 een leuk alternatief voor is. Prijs van de Samsung Galaxy A40 ligt op dit moment op 249 euro. Die van de Galaxy A50 op 347 euro. Als we die lijn doortrekken komen we op ongeveer 550 euro uit. Een voorzichtige schatting.