De Chinese smartphone-fabrikant Huawei presenteert de nieuwe P30 serie op 26 maart. Dit heeft Huawei op verschillende social media kanalen aangekondigd. De presentatie van de nieuwe topmodellen vindt net als vorig jaar plaats in Parijs.

Gisteren berichtten we nog over de nieuwe Sony Xperia XZ4, en dat deze aangekondigd gaat worden op het Mobile World Congress dat volgende week plaatsvind in Barcelona. Huawei kiest er, net als vorig jaar voor om een eigen evenement te organiseren. De nieuwe P30 serie van Huawei zal waarschijnlijk weer bestaan uit de Huawei P30, de Huawei P30 Pro en de Huawei P30 Lite. Deze P30 serie is de opvolger van de Huawei P20 die vorig jaar rond dezelfde tijd uitkwam.

Huawei P30

Huawei P30 specificaties

De Huawei P30 komt dus in drie varianten. De goedkoopste variant wordt de Huawei P30 Lite, de standaard versie de Huawei P30, en de duurste de Huawei P30 Pro. Heel veel details zijn er nog niet bekend. De telefoon krijgt in ieder geval een beeldvullend scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Op de achterzijde wordt de P30 naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met drie camera’s en de P30 Pro waarschijnlijk met maar liefst vier camera’s. Net als de Mate 20 krijgt de P30 een vingerafdrukscanner onder  het beeldscherm.

Mochten er binnenkort meer details uitlekken dan houden we je op de hoogte.