Volgende week vindt weer het jaarlijkse Mobile World Congress plaats in Barcelona. Zoals gebruikelijk zien hier veel nieuwe smartphones het daglicht. Ook Sony lanceert op het MWC, naar grote waarschijnlijkheid een aantal nieuwe telefoons, waaronder een nieuw topmodel: de Sony Xperia XZ4.

Geruchten over de nieuwe Sony Xperia XZ4 gaan al een tijd rond. Voornamelijk het beeldscherm gaat volgens de geruchten een upgrade krijgen. Sony is niet de eerste geweest met een beeldvullend scherm, maar met de Xperia XZ4 gaat hier waarschijnlijk verandering in komen. De XZ4 krijgt net als veel concurrenten een beeldscherm met beeldverhouding van 21:9. Dit is bij de Xperia XZ3 nog 18:9. Ook Sony zelf laat vermoeden dat er iets nieuws aan zit te komen wat betreft beeldscherm. In een teaser via Twitter vermeld Sony dat we zaken in een heel ander perspectief moeten gaan zien:

Sony Xperia XZ4 specificaties

Ook over andere specificaties gaan al tijden geruchten rond. Zo krijgt de Xperia XZ4 een octa-core Snapdragon 855 processor. Het geheugen bestaat waarschijnlijk uit 6GB werkgeheugen en 64GB of 256GB opslaggeheugen. De batterij krijgt volgens de geruchten een capaciteit van 4000mAh. Op de achterzijde komen mogelijk 3 camera’s met verschillende camera effecten, zoals telezoom en scherptediepte.

Nog meer Sony smartphones?

Sony gaat naar alle waarschijnlijkheid een hele reeks telefoons presenteren op het MWC. Naast de Xperia XZ4 worden ook de Sony Xperia 10, de Sony Xperia 10 Plus en de Sony Xperia L3 verwacht. Of dit ook werkelijk zo is gaan we volgende week allemaal meemaken.

sony xperia xz4

Gelekte renders van de Sony Xperia XZ4 (bron: @OnLeaks)