Een aantal nieuwtjes rondom smartphonefabrikant LG. Vanaf 23 november is de LG G7 Fit te koop in Nederland. Dit kondigt LG aan op zijn eigen website. De LG G7 fit kan gezien worden als de budget variant van de LG G7 ThinQ. De LG V40 komt helaas nog niet naar Nederland.

Over de LG G7 Fit

De LG G7 Fit werd afgelopen augustus samen met de LG G7 One gelanceerd. Geruchten gingen toen al dat de LG G7 Fit in ieder geval naar Nederland zou gaan komen. LG toont nu op zijn website dat 23 november de datum is dat deze nieuwe smartphone dan in de schappen ligt bij de bekende winkels. De LG G7 One zal waarschijnlijk niet naar Nederland komen. Deze uitvoering van de LG G7 draait op Android One. Dit is een beknopte versie van Android speciaal voor budget smartphones. Android One is door Google ook bestempeld als Android voor opkomende smartphone landen.

De LG G7 is uitgerust met een 6.1 inch met een resolutie van 3120 x 1440 pixels. Een prima beeldscherm dus. Wat minder is de andere hardware van de LG G7 Fit. De processor is al een oudje, de Snapdragon 821. Deze zit ook in de overjarige LG G6. Wat betreft geheugen heeft de G7 Fit 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. De adviesprijs van de LG G7 Fit ligt op 349 euro, wat ongeveer 100 euro goedkoper is dan de huidige prijs van de LG G7 Thinq.

LG G7 Fit

LG V40 komt voorlopig niet

LG laat verder weten dat het voorlopig geen plannen heeft om de LG V40 naar Nederland te brengen. Een reden wordt niet gegeven. Heel erg jammer is het wel, omdat de V40 op dit moment het vlaggenschip is van de Koreaanse smartphone fabrikant. In het verleden is de komst van de V-smartphone vaker een vraagteken geweest. Zo is de V20 nooit in Nederland verschenen, maar de V30 wel. Hopelijk is er een (web)winkel die de V40 via de grijze import naar Nederland brengt, maar op dit moment zien wij in onze vergelijker nog geen prijzen voor zowel abonnementen als los toestel. Helaas…..

LG bron