Vorige week liet Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone zien tijdens een conferentie. Nu gaan de eerste geruchten over wat deze innovatieve smartphone moet gaan kosten. Je voelde hem waarschijnlijk al aankomen, hij wordt peperduur!

Een echte presentatie of lancering was het niet afgelopen week. Samsung liet in het half donker een eerste glimp zien van zijn nieuwe opvouwbare smartphone. Dat de telefoon opvouwbaar is weten we, maar andere specificaties zijn niet bekend gemaakt. Ook in de geruchten stroom is het nog vrij stil over de specs. Wel gaat al een naam in de ronde. De nieuwe Samsung gaat waarschijnlijk Galaxy Fold heten, waarbij de F voor Foldable staat.

Samsung Galaxy Fold

En dan de prijs. Volgens een Koreaanse bron gaat de Galaxy F maar liefst 2 miljoen Won kosten. Omgerekend komt dat uit op ongeveer 1700 euro.

Uiteraard kosten innovaties geld en daarom verbazen wij ons niet over deze prijs. Fabrikanten zijn al jaren bezig met flexibele beeldschermen en deze investeringen moet worden terug verdiend.
Onder andere dus Samsung, maar ook LG en Sony hebben een prototype laten zien van flexibele schermen. Wij verwachten dat niet alleen Samsung met een opvouwbare smartphone komt. Concurrentie is goed en zal hopelijk de prijs drukken. Daarnaast verwachten we dat de prijs in het begin heel hoog zal zijn, maar daarna zal afnemen.

Verwacht wordt dat de Galaxy F in Q1 of Q2 van 2019 gelanceerd gaat worden. Heb je serieuze interesse in deze telefoon dan kan je dus nu al beginnen met sparen. Zodra prijzen bekend zijn kan je ze bij ons vergelijken.

bron en beeld: Apparata