Al ongeveer een jaar gaan er geruchten over een Nokia 9. In de lijn van nieuwe Nokia toestellen zou dit het topmodel moeten worden van Nokia moederbedrijf HMD Global. Nu zijn er nieuwe renders gemaakt op basis van alle geruchten die op dit moment bekend zijn. Meest opvallende zijn de 8 camera’s van de Nokia 9.

De nieuwe renders zijn gemaakt door de website 91mobiles.com in samenwerking met @onleaks, het twitterkanaal dat regelmatig nieuws lekt over nieuwe mobiele telefoons.

Interessant detail zijn de maar liefst 8 camera’s waarmee de Nokia 9 waarschijnlijk wordt uitgerust. Twee selfiecamera’s op de voorkant en maar liefst 6 camera’s op de achterkant. Wat de functie van al deze camera’s is blijft gissen. Belangrijkste functie’s zijn wel te raden. Een telefotolens, groothoeklens en dieptecamera. Waar de andere camera’s dan voor dienen blijft een klein raadsel. Op de renders is te zien dat de camera’s zijn geplaatst in een penta-camera opzet. Hieronder zie je verschillende renders afbeeldingen van de Nokia 9.

Meer Nokia 9 details

Naast de 8 camera’s zijn er meer geruchten over de specificaties van de Nokia 9. Waarschijnlijk dat de Nokia 9 wordt uitgerust met een 5,9 inch beeldscherm met eenQHD resolutie. De Nokia 9 wordt aangedreven door een Snapdragon 845 processor. Het geheugen zal waarschijnlijk gaan bestaan uit 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. Ook de afmetingen zijn al uitgelekt. Het toestel gaat 155 x 75 x 7,9 millimeter groot zijn.

Wanneer de Nokia 9 gelanceerd gaat worden is nog niet bekend. Eerdere geruchten spraken over eind 2018, maar de laatste geruchten hebben het over begin 2019. Enige wat we kunnen doen is afwachten.

Nokia 9 render video

bron en afbeeldingen: 91mobiles.com en @onleaks