In een nieuwe teaser op Facebook hint Samsungt naar een opvouwbaar smartphone. De Facebookpagina Samsung Mobile is de officiele Facebook pagina voor Samsung’s mobile devices. Verwacht wordt dat deze hint meer gestalte gaat krijgen de komende tijd.

Al tijden gaan geruchten dat een opvouwbare smartphone er gaat komen. Er zijn verschillende prototype’s getoond, maar nog geen enkele fabrikant heeft tot nu toe een opvouwbare smartphone naar de consumenten-markt gebracht. Verschillende beeldscherm fabrikanten, zoals Samsung, Sony en LG hebben al een prototype laten zien en verwacht wordt dat de eerste opvouwbare smartphone snel gelanceerd gaat worden. Misschien nog dit jaar en anders volgend jaar.

Hoe de smartphone’s met flexibel beeldscherm er precies uit gaan zien is nog de vraag. Waar komt precies de vouw? Of komt er een andere toepassing. Er zijn prototype’s gezien waarbij het beeldscherm opgerold werd. Een flexibel beeldscherm maakt veel verschillende toepassingen mogelijk.

Kijken we goed naar de afbeelding van Samsung dan wekt het de suggestie dat het gaat om een opvouwbare smartphone in de volle lengte. Eerder werden al renders gemaakt op basis van schetsen en patenten, zoals deze afbeelding:

Samsung Galaxy F

Geruchten gaan dat deze nieuwe telefoon de Samsung Galaxy Fold gaat heten. Aanstaande woensdag start Het SDC, Samsung Developer Conference. Wellicht dat tijdens deze conferentie meer details aan het licht gaan komen. Mocht dit zo zijn dan laten we het je weten.

(Via)