Een aantal nieuwtjes over Nokia deze week. Eerder dan verwacht is de nieuwe Nokia 7.1 vanaf vandaag verkrijgbaar bij de verschillende winkels en webshops met een leuke cashback actie. Daarnaast is er een nieuw toestel opgedoken in de benchmark test van Geekbenck. Waarschijnlijk dat het om de nog niet aangekondigde Nokia 8.1 gaat.

Nokia 7.1 verkrijgbaar met cashback

De nieuwe Nokia 7.1 is vanaf deze week verkrijgbaar en Nokia begint meteen met een leuke actie. Koop nu de Nokia 7.1 en je krijgt 50 euro cashback. Hiervoor moet je een formulier invullen en opsturen, waarna de 50 euro automatisch op je rekening wordt terug gestort.

Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is een mooie middenmoter voor een prima prijs. De Nokia 7.1 is uitgerust met een 5,84 inch IPS LCD display met een resolutie van 1080 x 2280 pixels. Het scherm is beeldvullend met een zogenaamde notch aan de bovenkant. Onder de motorkap vinden we een 1,8Ghz processor met 8 rekenkernen (octa-core). Het geheugen is bestaat uit 32GB opslag geheugen en 3GB aan werkgeheugen (RAM). Voor mooie foto’s is de Nokia 7.1 uitgerust met 12 en 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde.

Nokia 8.1 (?) duikt op in snelheidstest van Geekbench

Nog een nieuwe Nokia gaat wellicht binnenkort het levenslicht zien. In de snelheidstest van Geekbench is een tot nu toe nog onbekende Nokia opgedoken. Geruchten gaan dat het hier om de nog niet aangekondigde Nokia 8.1 gaat. Deze nieuwe Nokia zou worden uitgerust met een 2.2GHz processor en worden ondersteunt door 4GB werkgeheugen. Geruchten zijn heel vaag, omdat Geekbench niet veel details onthuld. We weten nog niets over een beeldscherm of camera’s en dergelijke. Uiteraard ligt het in de lijn der verwachten dat er een opvolger komt van de Nokia 8 (Sirocco) en dat deze Nokia 8.1 net iets betere specificaties heeft dan de Nokia 7.1. Weten we meer, dan laten we je het weten.

Nokia 7.1 video