Huawei heeft een nieuwe smartphone gelanceerd: de Huawei Y9 2019. Een nieuwe smartphone waarmee Huawei zich voornamelijk op de gamer lijkt te richten. Met een groot scherm van 6.5 inch is de nieuwe Huawei smartphone eentje in de categorie Phablet. Nu is alleen de vraag nog of de Y9 2019 naar Nederland komt. Over de landen waar ze hun nieuwe smartphone gaan verkopen is nog niets bekend gemaakt.

Specificaties Huawei Y9 2019

Allereerst is de benaming opvallend. We zitten nog zeker 3 maanden in 2018, maar Huawei heeft zijn nieuwe smartphone al de naam van volgend jaar meegegeven. Onder de motorkap van de Y9 vinden we een processor met 8 rekenkernen (octa-core). Het geheugen bestaat uit 64GB of 128GB opslag en 4GB of 6GB RAM geheugen.

Met maar liefst 4 camera’s doet Huawei natuurlijk ook mee met de trend dat er steeds meer camera’s op de smartphones komen. Aan de achterkant zijn dit een 13 megapixel camera die ondersteund wordt door een 2 megapixel camera. Op de voorkant twee selfie-camera’s van 16 + 2 megapixels. De camera’s zijn uitgevoerd met kunstmatige inteligentie (AI) die de voorwerpen herkent en hier op scherp kan stellen.

Huawei Y9 2019

Met 4000 mAh komt de Huawei Y9 2019 met een prima batterij. Dankzij de AI power 7.0 moet het toestel heel efficient kunnen omgaan met de stroom die de batterij levert. Ook de vingerafdrukscanner op de achterkant is geavanceerd. Deze moet volgens Huawei binnen 0,3 seconde het toestel kunnen ontgrendelen.

Het is dus nog niet bekend of de Huawei Y9 2019 naar Nederland komt. Huawei rept met geen woord over de landen waar het toestel op de markt komt. Ook de adviesprijs is nog niet bekend gemaakt. Zodra we meer weten, laten we je het meteen weten.

Bekijk hieronder een video van de Huawei Y9 2019