Op 4 oktober zal een nieuwe Nokia smartphone gelanceerd worden. HMD global, de producent van de Nokia smartphones heeft dit twee weken geleden aangekondigd. Hierbij maakte ze nog niet bekend om welke smartphone dit precies gaat. Maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de Nokia 7.1 Plus.

Nokia 7.1 Plus goedgekeurd door verschillende instanties

In een aantal landen zijn er bureau’s die smartphones keuren voordat ze op de markt mogen worden gebracht. In China is dit TENAA en in de Verenigde Staten is dit de FCC. TENAA heeft de Nokia 7.1 Plus al een tijdje geleden goedgekeurd en nu heeft de FCC dit ook gedaan. Niets staat de lancering van de nieuwe Nokia dus meer in de weg.

Nokia 7.1

De keuring door TENAA heeft al een aantal details onthuld. De Nokia 7.1 Plus wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met een 2.2Ghz processor. De camera wordt een dual variant van 12 en 13 megapixels en een selfie-camera van maar liefst 20 megapixels. De FCC goedkeuring verraadt ook een 34oo mAh batterij.

In Europa zal deze nieuwe Nokia dus 7.1 Plus gaan heten. In China wordt verwacht dat dit nieuwe HMD Global product de naam Nokia X7 gaat dragen. Wat de Nokia 7.1 Plus gaat kosten is nog niet bekend. Dit gaan we waarschijnlijk over een paar dagen horen.

bron: gsmarena