LG heeft een eerste officiële afbeelding getoond van de aankomende LG V40 ThinQ-smartphone. Het toestel krijgt vijf camera’s: drie achterop en twee voorop. De LG V40 ThinQ wordt op 3 oktober onthuld.

Geruchten over de V40 doen al langere tijd de ronde. De V30 zag in september vorig jaar het levenslicht en werd een paar maanden later al opgevolgd door de licht verbeterde V35 ThinQ. Daarna werd al duidelijk dat LG werkte aan een nieuw model dat de V40 ThinQ zou gaan heten. Eerder deze week plaatste de bekende telecomlekker @evleaks de eerste persrender van de telefoon, die in ieder geval in de Verenigde Staten uitkomt. LG doet nu zelf ook een duit in het zakje en plaatste vandaag een teaservideo en afbeelding van de V40 ThinQ. Je ziet het plaatje hieronder.

LG V40 ThinQ

Uit de afbeelding maakt op te maken dat de LG V40 ThinQ drie camera’s aan de achterkant heeft. Hints in de teaservideo verklappen dat er twee frontcamera’s aanwezig zijn. Verder vertelt LG dat de V40 ThinQ even breed is als de V30 van vorig jaar. Dat toestel heeft een 6 inch beeldscherm. De V40 is voorzien van een 6,4 inch scherm, zegt LG. Door de schermranden te verkleinen, kan de fabrikant naar eigen zeggen een groter scherm in dezelfde behuizing stoppen. Het plaatje van @evleaks (onderaan dit artikel) verklapte al dat de telefoon een scherminkeping (notch) heeft, net als de G7 ThinQ die in de lente uitkwam.

De V40 ThinQ verschijnt in het rood en zwart en mogelijk nog meer kleuren. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner en is van glas gemaakt, zo blijkt uit de video van LG.

Nederlandse release nog onduidelijk

LG heeft een persevenement voor de V40 ThinQ-presentatie gepland op 3 oktober. Wanneer de smartphone uitkomt en hoeveel hij gaat kosten, is nog onduidelijk. Ook weten we nog niet of de fabrikant plannen heeft om de telefoon in Nederland te gaan verkopen. Zijn voorganger, de V30, kwam hier wel uit en kostte bij zijn release 899 euro. De G7 ThinQ van dit jaar werd gelanceerd voor 849 euro.