Er is een video verschenen die een testversie van Android 9.0 (Pie) toont op de Samsung Galaxy S9. In de video worden de belangrijkste wijzigingen en verbeteringen besproken en zien we voor het eerst versie 10 van Samsung’s Experience-softwareschil. Samsung werkt op dit moment aan de Pie-update voor de Galaxy S9 en andere smartphones.

Galaxy S9 met Android Pie

Eerder deze week publiceerde de ontwikkelaarswebsite XDA Developers een aantal screenshots van Android 9.0 (Pie)-software op de Galaxy S9 Plus. Nu heeft de site ook een video vrijgegeven die de software laat zien op de kleinere Galaxy S9. De achttien minuten durende video toont de S9 met een testversie van Samsung’s Experience 10.0-schil, die nog niet is vrijgegeven. Galaxy-telefoons draaien nu op versie 9, gebaseerd op Android 8.0 (Oreo). De update naar Android 9 gaat samen met de Experience 10-update en die heeft een aantal verbeteringen in petto.

Visueel geeft Samsung zijn software andere iconen, meer witruimte, een (donkere) nachtmodus en meer instellingen. Ook voert de fabrikant nieuwe features door die Google introduceert in Android 9. Denk aan een betere accuduur, meer controle over app-machtigingen en sneller schermafbeeldingen (screenshots) maken. Ook gebruikt Android 9 kunstmatige intelligentie om slimme antwoorden voor te stellen als je berichtjes krijgt via chatapps en e-mail. Meer over Android 9.0 (Pie) lees je in dit artikel.

Samsung werkt aan Pie-update

Het is algemeen bekend dat Samsung werkt aan een Android 9.0 (Pie)-update voor geselecteerde Galaxy-toestellen. De Galaxy S9, S9 Plus en Note 9 van dit jaar horen daarbij, net als de Galaxy S8- en Note 8-telefoons van vorig jaar. Vermoedelijk krijgen ook middenklasse smartphones als de Galaxy A8 en nieuwe A7 een Pie-update. Wanneer Samsung de software-update uitbrengt, is nog onbekend. Vermoedelijk duurt dat nog wel een paar maanden.

Bron inclusief beeld: XDA