Tegen de verwachting in heeft Samsung een tweetal nieuwe midrangers gepresenteerd: de Samsung Galaxy J4 Plus en Samsung Galaxy J6 Plus. Later dit najaar liggen beide toestellen in ons land in de schappen. De Galaxy J4 Plus gaat over de toonbank voor 189 euro, zijn grote broer heeft een adviesprijs van 239 euro.

Op dinsdag 11 oktober houdt Samsung een persevenement onder de noemer ‘4x fun’. Dit is wellicht een verwijzing naar een smartphone die vier camera’s telt. En aangezien Samsung nog niet zo heel lang geleden de Samsung Galaxy Note 9 uit de doeken heeft gedaan, gingen we er niet van uit dat we in de tussentijd nog een nieuw toestel te zien zouden krijgen.

Samsung verrast echter vriend en vijand door vandaag niet één, maar twee nieuwe middenklassers te presenteren. We hebben het over de Samsung Galaxy J4 Plus en Samsung Galaxy J6 Plus. Volgens Android Planet liggen beide toestellen later dit najaar bij ons in de schappen. De Galaxy J4 Plus is het goedkoopste van het duo. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 189 euro. Voor een paar tientjes meer haal je de Galaxy J6 Plus in huis, namelijk 239 euro.

Samsung Galaxy J4 Plus

Samsung Galaxy J4 Plus

Over de Samsung Galaxy J4 Plus

Laten we beginnen met de Samsung Galaxy J4 Plus. De naam doet misschien vermoeden dat het om een compacte smartphone gaat, maar desalniettemin is het beeldscherm 6 inch in doorsnee en telt deze 720 bij 1480 pixels. Hierdoor heeft hij een beeldverhouding van 18,5:9. Daaronder vinden we de Snapdragon 425, een quad-core processor die geklokt is op 1,4 GHz. Deze wordt aangevuld met 2 GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen. Er verschijnt tevens een variant met 3 GB RAM en 32 GB aan opslagcapaciteit. Of deze naar ons land komt is onbekend.

De Galaxy J4 Plus heeft twee camera’s: een 5 megapixelselfiecamera aan de voorzijde en 13 megapixelcamera  achterop. De 3300 mAh batterij is volgens Samsung voldoende power om de hele dag mee door te komen. Helaas krijg je geen dual-band WiFi ondersteuning, maar moet je genoegen nemen met single-band (2,4 GHz). Ook Bluetooth 4.2 en microUSB zijn van de partij. NFC is optioneel en niet in ieder land beschikbaar. Hij heeft tevens een vingerafdrukscanner, maar deze is in het frame verwerkt. Sony deed tot voor kort hetzelfde, maar heeft hem inmiddels naar de achterkant van haar smartphones verplaatst. Tot slot is de Galaxy J4 Plus 7,9 millimeter dik, weegt hij 178 gram en draait hij op Android 8.1 Oreo.

Samsung Galaxy J6 Plus

Samsung Galaxy J6 Plus

De Samsung Galaxy J6 Plus in het kort

De Samsung Galaxy J6 Plus heeft grosso modo dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy J4 Plus. Zo zijn het beeldscherm en de chipset identiek. Standaard krijg je 3 GB werkgeheugen in combinatie met 32 GB intern geheugen. Ook hier geldt dat er een variant met extra RAM en ROM komt (4 GB / 64 GB), maar het is onduidelijk of deze straks in ons land verkocht gaat worden.

Een verschil tussen de Galaxy J4 Plus en Galaxy J6 Plus is dat de laatste achterop een dubbele camera heeft. Naast de 13 megapixelcamera heeft hij ook nog een 5 megapixelcamera, vermoedelijk om scherptediepte-effecten aan te brengen op je foto’s. De selfiecamera heeft eveneens een hogere resolutie, namelijk 8 megapixels. De overige specs zijn exact hetzelfde.

Wie van jullie heeft wellicht interesse in de Samsung Galaxy J4 Plus of Samsung Galaxy J6 Plus?

 

Bron en beeld: Samsung 1 / Samsung 2