Het duurt nog ongeveer een maand voordat Huawei haar nieuwste vlaggenschepen onthult. Vandaag komt er een belangrijk puzzelstukje voorbij. Volgens gelekte conceptfoto’s voor de beschermhoes krijgen de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro geen hoofdtelefoonaansluiting.

Afgelopen week deelde Huawei ons mede dat we niet lang meer hoeven te wachten op haar nieuwste vlaggenschepen. Op dinsdag 16 oktober onthult de Chinese smartphonebouwer de Huawei mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. De afgelopen weken is er al het nodige geschreven en gezegd over beide modellen, maar dat is pure speculatie op dit moment. Over een maand krijgen we antwoord op alle prangende vragen die we nu hebben.

Huawei Mate 20 conceptfoto

‘Geen headphone jack’

Dat weerhoudt ons en andere techsites er uiteraard niet van om toch het een en ander te zeggen over de toptoestellen. Volgens de laatste berichten die ons bereiken krijgen zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro geen hoofdtelefoonaansluiting. Dat is heel wat anders dan we in augustus hoorden. Toen doken er conceptafbeeldingen van de vlaggenschepen op, die gebaseerd waren op een sample model waar een van de redacteuren de hand op had weten te leggen. Deze waren gemaakt door XDA-Developers, over het algemeen een betrouwbare bron als het om dergelijke geruchten gaat. Daarop was duidelijk te zien dat de telefoons wel degelijk een headphone jack hadden. Deze was aan de bovenzijde van de toestellen te vinden.

Vandaag komt Slashleak met een conceptfoto van een beschermhoes van beide vlaggenschepen op de proppen. Volgens de lekkers van de techsite blijkt daar uit dat de vlaggenschepen geen hoofdtelefoonaansluiting krijgen. Geheel overtuigd zijn we niet van het ‘bewijs’. Afgezien dat het om conceptafbeeldingen gaat en geen gelekte renders van de toestellen zelf, valt er over de foto’s zelf ook wel iets te zeggen. Zo zien aan de bovenzijde wel degelijk twee inkepingen. Volgens Slashleaks zijn deze bestemd voor de infraroodsensor (IR-blaster) en microfoon, maar voor hetzelfde geld is het er wel degelijk een voor je headset.

Huawei Mate 20 Pro conceptfoto

Hoe het ook zij, de foto’s van Slashleaks vertellen ons nog meer. Zo zien we voorop een piepkleine notch aan de bovenkant. Alleen de selfiecamera is te zien. Waar Huawei het oorstuk heeft gelaten evenals de nabijheids- en lichtsensor, is ons een raadsel. Aan de achterkant zien we een vierkant gat, die naar verluidt ruimte biedt voor drie camera’s en LED-flitser. De Huawei Mate 20 krijgt daaronder een vingerafdruksensor. De Huawei Mate 20 Pro heeft de vingerafdruksensor in het beeldscherm, ook wel Fingerprint On Display of FOD genoemd. Tot slot horen we dat de vlaggenschepen beide een USB-C poort krijgen en wellicht out-of-the-box op Android 9.0 Pie draaien. Geruchten over een 4000 mAh batterij en krachtige Kirin 980 CPU circuleren al een tijdje op internet.

Zoals gezegd krijgen we over een maand een antwoord op al onze vragen. Tot die tijd duiken er gegarandeerd nog meer berichten op in het geruchtencircuit. Voor het laatste smartphonenieuws ga je dus naar Foon4u.nl.

Bron en beeld: Slashleak
Via: PhoneArena