De OnePlus 6T wordt pas op 17 oktober gepresenteerd, maar voordat OnePlus daartoe de kans krijgt liggen de specificaties nu al op straat. Dat wil zeggen, een Chinese verkoper zegt ze te kennen, maar waarschijnlijk zijn de specs louter gebaseerd op de laatste geruchten. Desalniettemin, het geeft ons meer inzicht in wat we binnenkort mogelijk kunnen verwachten.

Over de OnePlus 6T

De OnePlus 6T is de opvolger van de in mei gepresenteerde OnePlus 6. Het laatstgenoemde toestel was de eerste telefoon van OnePlus waarvan het scherm een inkeping had. Deze vinden we straks ook terug bij de OnePlus 6T, zij het dat hij een andere vorm heeft (die van een waterdruppel). Het scherm is naar verluidt 6,4 inch groot en telt 2340 bij 1080 pixels (Full HD+).

OnePlus 6T conceptfoto

Onder de kap vinden we de Snapdragon 845, de snelste en krachtigste octa-core processor die Qualcomm momenteel verkoopt. Net als voorgaande jaren wordt deze bijgestaan door 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Net als de OnePlus 6 verschijnen er drie variaties waarbij de opslagcapaciteit verschilt. Het instapmodel heeft 64 GB geheugen, de twee duurdere varianten 128 GB of 256 GB. Tevens vermeldt de Chinese verkoper dat de OnePlus 6T op de nieuwste versie van Oxygen OS draait, dat gebaseerd is op Android 9.0 Pie.

Over de accucapaciteit is niets bekend, over de camera’s daarentegen wel. Volgens de retailer krijgt de OnePlus 6T achterop drie camera’s. De bovenste heeft een resolutie van 20 megapixels, de camera daaronder telt 12 megapixels en de derde camera is een 3D-sensor om diepte vast te leggen. De resolutie van deze lens is onbekend. Selfies schiet je met een 25 megapixelcamera. Tot slot lezen we, en dat is tot nu toe het enige dat OnePlus tot op heden heeft bevestigd over het aanstaande vlaggenschip, dat de OnePlus 6T een vingerafdruksensor in het beeldscherm krijgt.

Beschikbaarheid en prijs

Volgens de Chinese webshop start de verkoop van de OnePlus 6T na 16 oktober, wellicht direct na de presentatie van het vlaggenschip. Als prijskaartje noemt hij een bedrag van 569 dollar, wat neerkomt op net geen 500 euro. Tel daar wat belasting bij op en je komt aardig in de buurt van de 519 euro die je momenteel moet neerleggen voor het instapmodel van de OnePlus 6.

Bron en beeld: GizTop
Via: PhoneArena