Honor, een dochterbedrijf van Huawei, komt met een nieuwe smartphone. Alhoewel, je zou het beter een tablet met simkaartfunctie kunnen noemen. De Honor 8X Max heeft namelijk een 7,12 inch beeldscherm en is hiermee één van de grootste telefoons die je nu kunt kopen.

Honor 8X Max onthuld

Als je op zoek bent naar een enorme smartphone, heeft Honor het ideale toestel voor je. De nieuwe Honor 8X Max is een 7,12 inch smartphone – dat is bijna het formaat van een iPad Mini. De behuizing meet 178 bij 86 millimeter, waarin een 5000 mAh accu is gestopt. Die laadt op via een verouderde micro-usb-poort. Het scherm van de Honor-telefoon heeft een full-hd-resolutie en een kleine, druppelvormige notch (scherminkeping) aan de bovenkant. Het toestel beschikt over een Snapdragon 363-processor. Een duurdere variant heeft een Snapdragon 660 aan boord, een processor die je ook in middenklasse telefoons als de Nokia 7 Plus vindt. Bij de Honor 8X Max is het werkgeheugen 4GB of 6GB groot en het opslaggeheugen meet respectievelijk 64GB of 128GB. Achterop de Honor-smartphone zit een vingerafdrukscanner en een dubbele camera met resoluties van 20 en 16 megapixel. Voorop tref je een 8 megapixel frontcamera aan.

Honor 8X Max abonnement

Vooralsnog geen Nederlandse release

De Honor 8X Max verschijnt vooralsnog alleen in China, het thuisland van Honor en Huawei. De goedkoopste versie van de smartphone gaat er omgerekend en zonder btw 190 euro kosten. Het model met een snellere processor en meer werk- en opslaggeheugen moet enkele tientjes meer opbrengen.

Honor komt ook met de 8X, een smartphone met een kleiner (6,5 inch) beeldscherm en minder krachtige hardware. Dit toestel komt ook alleen in China uit voor omgerekend en zonder btw minimaal 180 euro.

In Nederland verkoopt Honor diverse smartphones, onder andere via webwinkels. Het is nog niet bekend of de fabrikant plannen heeft om de 8X (Max) hier op een later moment uit te brengen.

Bron (inclusief beeld): Honor
Via: Tweakers