Het gaat Huawei voor de wind. De Chinese telefoonmaker heeft het afgelopen half jaar meer dan 20 miljoen smartphones verkocht, en dan hebben we het alleen nog maar over de Mate 10- en P20-serie. Dat vertelde Huawei CEO Richard Yu aan de Europese pers tijdens de IFA-beurs.

Fabrikanten als Sony en HTC doen hun uiterste best om hun smartphones aan de man te brengen, maar hebben hier de grootste moeite mee. Ieder kwartaal verkopen zij wereldwijd enkele miljoen exemplaren van hun vlaggenschepen. Hoe anders is dat bij bedrijven als Samsung, Apple en Huawei. Zij verlopen ieder tientallen miljoenen exemplaren van hun topmodellen.

Huawei verkoopcijfers

Huawei is de laatste paar jaar druk bezig met een opmars. Dat is goed terug te zien in de cijfers van Gartner. De marktonderzoeker onthulde afgelopen week de nieuwste inzichten in de ontwikkeling van de smartphonemarkt. Daaruit bleek dat Huawei na Samsung de grootste smartphoneproducent ter wereld is. Deze eer was lange tijd weggelegd voor Apple, maar nu is dus van de troon verstoten door Huawei. In de maanden april, mei en juni verkocht Huawei naar schatting 49,8 miljoen mobiele telefoons. Apple kwam niet verder dan 44,7 miljoen.

Succes voor de Mate 10 en P20

De nieuwste vlaggenschepen-reeksen, de Huawei Mate 10 (Pro) en Huawei P20 (Pro), zijn wederom een schot in de roos. Tussen het smartphonegeweld door vertelde Huawei-topman Richard Yu dat beide series een daverend succes zijn. Van de Mate 10-serie zijn er sinds de lancering vorig jaar oktober meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Dezelfde verkoopaantallen zien we ook bij de Huawei P20 en P20 Pro. Grote verschil is dat deze laatste nog geen half jaar verkrijgbaar zijn, wat dus een geweldige prestatie is.

Naar verwachting zullen de verkoopcijfers de komende maanden alleen nog maar verder toenemen. Afgelopen week onthulde Huawei de Huawei Mate 20 Lite op de IFA-beurs. De Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro worden 16 oktober gelanceerd op een evenement in Londen. Tot nu toe is er nog maar weinig bekend over deze toestellen. Op de technologiebeurs in Berlijn verklapte Huawei dat beide vlaggenschepen worden uitgerust met de Kirin 980, de nieuwe octa-core processor die naar eigen zeggen 37 procent krachtiger is dan zijn voorganger dankzij de dubbele Neural Processing Unit (NPU).

Via: GSMarena