Lenovo, het moederbedrijf van Motorola Mobility, heeft zojuist de Motorola One gelanceerd. Het is het tweede toestel van het bedrijf dat op Android One draait. Het is nog onduidelijk of hij ook in ons land verschijnt. Het prijskaartje kennen we wel en bedraagt 299 euro.

Donderdag ging de beursvloer van de IFA open voor de internationale media. Op de eerste dag hebben we vele interessante smartphones voorbij zien komen, waaronder de HTC U12 Life, Honor Play, Sony Xperia XZ3 en een drietal telefoons van Sharp. Vanochtend vroeg presenteerde Lenovo de nieuwste aanvulling op haar assortiment: de Motorola One.

Motorola One

Specificaties Motorola One

Het 5,9 inch grote HD+ display is zonder twijfel een blikvanger. Dankzij de dunne randen claimt het beeldscherm nagenoeg heel de voorzijde. Om die reden heeft Lenovo het scherm omgedoopt tot Max Vision. Daaronder treffen we de Snapdragon 625. Deze 2,0 GHz krachtige octa-core processor is inmiddels drie jaar oud en dus behoorlijk gedateerd. Wel krijg je maar liefst 4GB werkgeheugen, wat meer dan genoeg RAM is zodat het besturingssysteem altijd soepel draait.

Over het besturingssysteem gesproken: de Motorola One neemt deel aan het Android One programma van Google. Daarbij neemt de zoekmachinegigant het updateproces voor een groot deel uit handen van smartphonefabrikanten. Op deze manier wil Google bereiken dat software- en beveiligingsupdates sneller worden uitgerold en het besturingssysteem minder gefragmenteerd raakt. Voorlopig draait hij op Android 8.1 Oreo, maar Lenovo belooft zo snel mogelijk Android 9.0 Pie naar het toestel te brengen. De Motorola One is na de Motorola Moto X4 het tweede toestel dat deelneemt aan het Android One programma. Overigens heeft de Moto X4 in ons land geen Android One: die variant is alleen in de VS verschenen.

Achterop heeft Lenovo een dubbele 13-megapixelcamera geïnstalleerd, evenals een vingerafdrukscanner. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera. Verder krijg je een 3000 mAh batterij die dankzij TurboPower na 20 minuten al zo veel energie heeft dat hij er weer 6 uur tegenaan kan.

Beschikbaarheid

Lenovo zegt in haar persbericht helaas weinig concreets over de beschikbaarheid van de Motorola One. Hij verschijnt later dit najaar in “verschillende Europese landen”, zonder nadere specificatie. We weten dus nog niet of hij straks ook bij ons in de winkels ligt. De adviesprijs kennen we wel: die is vastgesteld op 299 euro, wat gezien de verouderde processor wel te rechtvaardigen is.

Bron en beeld: Lenovo