Ook Sony heeft bekend gemaakt welke smartphones uit haar collectie op een upgrade naar Android 9.0 Pie kunnen rekenen. In totaal gaat hem om 9 toestellen, waaronder natuurlijk het huidige topmodel de Sony Xperia XZ2 Premium. De volledige lijst vind je hier op Foon4u.nl.

Als Google een nieuwe Android-versie op de markt brengt, wachten we altijd vol spanning af welke toestellen een update krijgen. De bal ligt dan in de hoek van de smartphoneproducenten. Aangezien het veel tijd, geld en energie kost om een nieuwe Android-versie compatibel te maken met een telefoon, kijken ze kritisch welke toestellen wel en geen update verdienen.

Android Pie

Sony

De eerste fabrikanten verklapten afgelopen week welke toestellen op een update naar Android Pie kunnen rekenen. HTC, HMD Global en Motorola kwamen ieder met een lijstje aanzetten. Ook Sony heeft de rugnummers nu klaarliggen. In een blog schrijft het Japanse elektronicaconcern welke toestellen de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem krijgen. Het gaat in totaal om 9 mobiele telefoons, namelijk:

Een aantal modellen kom helaas niet in aanmerking voor Android Pie. We hebben het dan onder meer over de Sony Xperia XZs en Sony Xperia L2. Het eerstgenoemde toestel werd begin vorig jaar gelanceerd, de ander op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. In tegenstelling tot de meeste andere toestellen op Sony’s shortlist zijn het gaan vlaggenschepen. Dat verklaart wellicht waarom ze niet op de lijst zijn opgenomen.

Uitroldatum

Sony maakt tevens bekend wanneer de eerste toestellen Android Pie kunnen verwachten. De eerste zes smartphones op de lijst krijgen vanaf november dit jaar de nieuwste Android-versie. De Xperia XA2-serie moet wachten tot begin 2019. En, staat jouw toestel er tussen?

Bron: Sony

Beeld: Google