Het duurt nog even voordat de Samsung Galaxy Note 9 bij ons in de schappen ligt, maar Huawei drijft de spot met de Koreaanse smartphoneproducent. Via Twitter laat Huawei weten dat de toestellen van de fabrikant “echte upgrades” zijn.

Afgelopen week waren alle ogen gericht op Samsung. Na maanden van speculeren maakten we toen eindelijk kennis met de Samsung Galaxy Note 9, het nieuwste paradepaardje van de Koreanen. Naast een reusachtig 6,4 inch groot scherm heeft hij tevens een dubbele camera en wordt hij met vernieuwde S Pen geleverd. De stylus is voortaan uitgerust met zogeheten Bluetooth controller, waarmee je op afstand bijvoorbeeld een selfie kunt schieten of je mediaspeler bedienen.

‘Echte upgrades’

Vanzelfsprekend is de Samsung Galaxy Note 9 een stap voorwaarts ten opzichte van het topmodel van afgelopen jaar, maar deze verschillen zijn klein. En daar haakt Huawei op niet al te subtiele manier op in. In een tweet schrijft de Chinese telefoonmaker dat het een grote sprong heeft gemaakt met de Huawei P20 Pro ten opzichte van zijn voorganger. In het bijzonder noemt het bedrijf de drievoudige camera met 5x zoom. “Stel je eens voor waarmee we straks op de proppen komt……”, zo belooft Huawei ons. Op de onderstaande foto zien we de Huawei P10 Plus en Huawei P20 Pro.

Het is overduidelijk dat Huawei hiermee verwijst naar de Huawei Mate 20. Wanneer de nieuwste vlaggenschepen in deze reeks worden gepresenteerd, is nog onduidelijk. Mogelijk moeten we daar nog tot oktober of november op wachten. Huawei belooft ons echter nu al dat het om een ‘serieuze upgrade’ gaat.

Hoewel Huawei Samsung niet bij naam en toenaam noemt, gaat de laatste opmerking over Samsung. De fabrikant heeft in het verleden wel vaker op deze manier over zijn concurrent gesproken. Zo verwelkomde Huawei Samsung tot ‘de familie’ toen het afgelopen jaar de Samsung Galaxy Note 8 onthulde. Dat was Samsungs eerste high-end vlaggenschip met dubbele camera aan de achterkant. Huawei bracht haar eerste toestellen met dual-camerasysteem een jaar eerder al op de markt. Het is moeilijk om deze opmerking los te zien van de laatste uiting op Twitter.

Via: Android Authority