Sony heeft heel wat voor ons in petto. Als we de laatste berichten uit het geruchtencircuit mogen geloven, krijgt de Sony Xperia XZ3 achterop een single-lens camera die maar liefst 48 megapixels telt. Zo’n hoge resolutie zagen we nog niet eerder bij een smartphonecamera.

De IFA-beurs staat voor de deur. Dat betekent dat we een batterij aan nieuwe mobiele telefoons kunnen verwachten. Sony verstuurde onlangs uitnodigingen dat voor een perspresentatie op donderdag 30 augustus. Welk toestel of welke toestellen de fabrikant hier gaat onthullen is natuurlijk nog geheim, maar we hebben wel een donkerbruin vermoeden. De laatste paar weken gaat het alleen maar over één model: de Sony Xperia XZ3.

Sony Xperia XZ3

48 megapixels

Door een onhandige Britse retailer zijn de specificaties van het vlaggenschip al bekend. Dezelfde verkoper plaatste ook een persafbeelding van het toestel op haar site. Zodoende hebben we dus een aardig beeld wat we straks kunnen verwachten. Zo kunnen we onder de kap een Snapdragon 845 verwachten, in combinatie met 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan intern geheugen. Ook is hij stof- en waterdicht en draait hij mogelijk als een van de eerste toestellen ter wereld van meet af aan op Android P.

Opvallend is dat zowel op de foto als in de productomschrijving is te lezen dat de Sony Xperia XZ3 twee camera’s krijgt aan de achterkant. Deze hebben naar verluidt een resolutie van 19 en 12 megapixels. Vandaag horen we geluiden die precies het tegenovergestelde beweren. De Japanse techsite SumahiInfo, al met al een redelijk betrouwbare bron, zegt in de database van GFXbench aanwijzingen te hebben gevonden dat de Xperia XZ3 achterop mogelijk maar één lens krijgt. Deze heeft een ongekend hoge resolutie van 48 megapixels.

Van de resolutie staan we niet te kijken. Eerder deze week onthulde Sony de IMX586 beeldsensor, die plaatjes tot een resolutie van 48 megapixels kan vastleggen. Wat des te opmerkelijker is, is dat de beeldsensor nu al in de eerste smartphone te vinden is. En zoals gezegd lopen de verhalen nogal uiteen over het aantal camera’s dat de Xperia XZ3 krijgt. De ene bron houdt het op twee lenzen (één voor en één achter), de ander claimt dat het vlaggenschip er vier krijgt (twee voor en twee achter).

Over iets meer dan een maand weten we meer. Heb jij 30 augustus al in je agenda genoteerd?

Via: GSMarena
Beeld: Sony