De Samsung Galaxy Note 9 belooft een klapper te worden, maar wel een met een prijskaartje waar je ‘u’ tegen zegt. Voor het eerst passeert Samsung de magische grens van 1.000 euro. Heb jij zoveel over voor een vlaggenschip?

Smartphones die 800 euro en meer kosten, daar kijken we niet vreemd meer van op. Slechts een enkeling durft het aan om de grens van 1.000 euro te passeren. Eén daarvan is Apple. Het instapmodel van de iPhone X kost 1.160 euro. Dan krijg je 64 GB intern geheugen. Als je meer opslagcapaciteit wil, moet je de duurste uitvoering kopen. Deze kost maar liefst 1.330 euro in de Apple Store.

Samsung Galaxy Note 8

Adviesprijs Galaxy Note 9 bekend

Volgens Roland Quandt treedt Samsung binnenkort in de voetsporen van Apple. Volgens de Duitse techjournalist, die doorgaans zeer goed geïnformeerd is, verschijnt de Samsung Galaxy Note 9 minimaal in twee verschillende varianten. Beide toestellen hebben een prijskaartje van meer dan 1.000 euro. Het instapmodel heeft volgens Quandt 128 GB geheugen en gaat 1.050 euro kosten. De andere uitvoering heeft vier keer zo veel geheugen (512 GB) en moet een bedrag van 1.250 euro opleveren.

Verder zegt Quandt dat hij op dit moment geen aanwijzingen heeft gevonden dat hier in Europa een basismodel met 64 GB geheugen verschijnt. Hetzelfde geldt voor de uitvoering met 256 GB ROM. Mogelijk verschijnen deze alleen in specifieke regio’s, maar niet op het Europese vasteland.

Specificaties

Afgelopen weekend dook er een unboxing video op. Volgens de maker is hier de Samsung Galaxy Note 9 te zien. De video laat zien dat de Galaxy Note 9 hetzelfde design heeft als zijn voorganger, met één klein verschil: de vingerafdruksensor is onder de primaire camera geplaatst in plaats van ernaast.

Ook laat hij kort de specificaties zien die op de achterkant van de doos vermeld worden. Deze zegt dat de Galaxy Note 9 een 6,3 inch OLED-display met QHD+ resolutie krijgt. De Snapdragon 845 vormt het kloppend hart van het geheel en gaat gepaard met 6 GB werkgeheugen. Beide camera’s aan de achterkant hebben een resolutie van 12 megapixels en zijn voorzien van optische beeldstabilisatie. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera. Verder vermeldt de doos dat het vlaggenschip draadloos is op te laden en volledig stof- en waterdicht is (IP68).

Bron: WinFuture