Voor het eerst ligt er een officieel ogende persfoto van de Samsung Galaxy Note 9 op straat. De Amerikaanse techjournalist en beroepslekker Evan Blass heeft deze op zijn Twitter account geplaatst. Het aanstaande vlaggenschip heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, Samsung heeft echter één belangrijke aanpassing gedaan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Nog even en dan is het zover. Op donderdag 9 augustus onthult Samsung haar nieuwste vlaggenschip: de Samsung Galaxy Note 9. De laatste paar dagen domineert het topmodel het nieuws. Zo dook het toestel eerder deze week op in de online benchmark Geekbench. Daaruit konden we opmaken dat hij een gloednieuwe chipset krijgt, namelijk de Exynos 9820. Ook verscheen er een foto online van Samsung-topman Dong-Jin Koh, die naar verluidt het vlaggenschip in zijn handen hield. En tot slot verschenen er verschillende berichten over de nieuwe mogelijkheden van de S Pen. Zo is hij mogelijk als Bluetooth controller of afstandsbediening te gebruiken en komt hij tevens met een aantal gaming features.

Dit is de Galaxy Note 9

De afgelopen weken zijn er meer dan eens foto’s online verschenen van de Samsung Galaxy Note 9. De meesten waren echter van slechte kwaliteit en was de bron niet te achterhalen. Evan Blass publiceert regelmatig productfoto’s van nog te verschijnen telefoons. Zijn afbeeldingen blijken achteraf vrijwel altijd accuraat. Reden genoeg om zijn meest recente foto serieus te nemen.

Op zijn laatste foto zien we de Samsung Galaxy Note 9 met een blauwgekleurde behuizing en gele S Pen. Plaatjes van de gele stylus zijn al eerder door Samsung naar buiten gebracht en komt dus niet als een verrassing. Velen vroegen zich hardop af of Samsung een gele of goudkleurige Galaxy Note 9 gaat lanceren. Als we de gele pen zien in combinatie met de blauwe Note 9, krijgen we een heel ander beeld van het vlaggenschip. De kleuren vullen elkaar goed aan en vormen een fraai geheel.

De buitenkant lijkt als twee druppels water op zijn voorganger, de Samsung Galaxy Note 8. Toch heeft Samsung één duidelijk aanpassing gedaan: de vingerafdruksensor is niet langer naast de hoofdcamera geplaatst, maar eronder. Hetzelfde deed de Koreaanse smartphonemaker begin dit jaar met de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Daardoor is deze sensor een stuk beter te vinden in vergelijking met de vlaggenschepen van vorig jaar.