Alcatel heeft afgelopen nacht Nederlandse tijd haar nieuwste middenklasser uit de doeken gedaan: de Alcatel 5V. De nadruk ligt op fotografie, maar hij heeft ook een groot en modern scherm. Alles wat je moet weten over de Alcatel 5V hebben we voor je op een rijtje gezet.

Alcatel heeft dit jaar al diverse toestellen gepresenteerd. Denk onder meer aan de Alcatel 1X, Alcatel 3V en Alcatel 3C. Dit zijn budgettelefoons die je voor een zacht prijsje in huis haalt. In de middenklasse hebben we de Alcatel 5 voorbij zien komen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Deze laatste krijgt nu een opvolger, die luistert naar de naam Alcatel 5V.

De Alcatel 5V heeft een modern uiterlijk. Zo heeft hij een verlengd scherm met notch, dubbele camera aan de achterkant en een glazen plaat die de achterkant beschermt. En dat alles voor een prijskaartje van 200 dollar.

Alcatel 5V kopen

Specificaties Alcatel 5V

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Alcatel 5V is de camera. De Frans-Chinese telefoonmaker heeft achterop een 12 en 2 megapixel cameraduo geplaatst. De lens met de laagste resolutie voegt scherptediepte toe aan foto’s. Daarbij zijn voorwerpen, huisdieren of personen op de voorgrond haarscherp in beeld terwijl de achtergrond wazig wordt gemaakt. Fotografieliefhebbers spreken ook wel over het bokeh-effect. De 8 megapixelselfiecamera kan geen portretfoto’s met bokeh-effect schieten, maar is wel uitgerust met gezichtsherkenningssoftware. Naar eigen zeggen ontgrendelt deze in minder dan een halve seconde je toestel zodra deze je gezicht herkent.

De camera is tevens uitgerust met een Pro-modus en real-time AI Scene Detection. Zodra de camera iets in beeld ziet, herkent deze het scenario en geeft de beste camera-instellingen voor de mooiste plaatjes. Wat eveneens uniek is voor een toestel in deze prijsklasse, is dat hij met Google Lens wordt geleverd. Als je bijvoorbeeld een foto maakt van de kaft van een boek of toeristische trekpleister als de Eifeltoren, herkent de software deze en schotelt hij je relevante informatie voor. Deze feature werd geïntroduceerd met de Google Pixel 2 (XL), maar is onlangs aan de Google Play Store toegevoegd als losse app. Elektronische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van bewegingsonscherpte.

De Alcatel 5V heeft een 6,2 inch groot scherm met een HD+ resolutie van 1500 bij 720 pixels. Hierdoor heeft de middenmoter een 19:9 beeldverhouding. De voor- en achterkant van het toestel worden door 2.5D Asahi Dragontrail Glass beschermd. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een 2,0 GHz krachtige MT6762 octa-core processor van MediaTek met 3 GB werkgeheugen en 32 GB uitbreidbaar geheugen. De accu heeft vermogen dan de meeste vlaggenschepen en bedraagt 4000 mAh. Contactloos betalen is een peulenschilletje met NFC. Tot slot wordt het toestel geleverd met Android 8.1 Oreo.

Wanneer de verkoop van de Alcatel 5V van start gaat in ons land, is onbekend. Ook de Europese adviesprijs is nog niet aangekondigd. Aangezien hij 200 dollar gaat kosten in de VS, mogen we er van uitgaan dat hij in ons land een adviesprijs van 200 euro of net iets meer krijgt.

Bron en beeld: Alcatel