Motorola komt in Europa met de Moto E5 Play Go Edition, een budgetsmartphone die op een aangepaste Android-versie draait. Het toestel wordt uitgebracht naast de reguliere en iets duurdere Moto E5.

De Moto E5 verscheen in juni voor 129 euro en er is ook een Moto E5 Plus-editie te koop die 190 euro kost. Met een adviesverkoopprijs van 109 euro wordt de Moto E5 Play Go Edition nog goedkoper, wat terug te zien is in de hard- en software van de telefoon. Het is Motorola’s eerste toestel met het Android Go-besturingssysteem, een uitgeklede versie van Android. Android Go is ontworpen voor telefoons met minder krachtige specificaties en moet een langere accuduur garanderen. De software gebruikt ook kleinere versies van Google-apps als Maps en Gmail zodat je meer opslagruimte overhoudt. Bovendien is Android Go gemaakt om minder data te verbruiken, wat fijn is als je een kleinere mobiele databundel hebt.

Motorola Moto E5 Play Go Edition

Specificaties van de Moto E5 Play Go Edition omvatten een 5,3 inch hd-scherm met langwerpige 18:9-verhouding en 8 megapixel camera aan de achterkant. Voorop zit een 5 megapixel selfiecamera die een flitser heeft voor betere kiekjes in het donker. De telefoon heeft een plastic behuizing met een vingerafdrukscanner aan de achterkant, verstopt in het ronde Motorola-logo. Meer details heeft Motorola nog niet bekendgemaakt, waardoor het nog onduidelijk is hoe groot de accu van de smartphone is en op welke processor hij draait. Ook de hoeveelheid werk- en opslaggeheugen is op dit moment onbekend.

De meeste Android Go-telefoons zijn voorzien van 1GB werkgeheugen en 8GB opslaggeheugen. Als dit ook geldt voor de Moto E5 Play Go Edition, heeft hij minder krachtige hardware dan de reguliere Moto E5. Die beschikt over 2GB/16GB werk- en opslaggeheugen. Dat toestel draait verder op een Snapdragon 425-processor en heeft een grote 4000 mAh accu. Of die zaken ook gelden voor de Go-variant, zal snel blijken. De smartphone komt namelijk deze maand uit in Europa voor 109 euro in de kleur zwart. Of Nederland bij de geselecteerde landen hoort, is nog niet bekendgemaakt.

Bron (inclusief beeld): Motorola