Het duurt wellicht nog even voordat we de Sony Xperia XZ3 met onze eigen ogen kunnen aanschouwen. Toch gaan er al de nodige geruchten de ronde op internet over het toestel. Er circuleert momenteel een foto waarop twee cameramodules te zien zijn. Het is een aanwijzing dat de Xperia XZ3 mogelijk vier camera’s krijgt.

Woensdag wist Sony alle aandacht naar zich toe te trekken. Gisteren ging de pre-orderperiode van de Sony Xperia XZ2 Premium van start, het high-end vlaggenschip dat het Japanse elektronicaconcern in april onthulde. Het prijskaartje dat eraan hangt bedraagt maar liefst 899 euro. Als je hem echter nu bestelt, krijg je er een Bluetooth headset van Sony ter waarde van 380 euro bij cadeau. Naast het vlaggenschip onthulde de smartphonemaker ook nog een gloednieuw toestel: de Sony Xperia XA2 Plus. Voor het eerst brengt Sony haar premium geluidstechniek naar het middensegment. Dat moet klanten ertoe verleiden om een bedrag van 399 euro op tafel te leggen voor dit toestel.

Sony Xperia XZ3 camera's

Vier camera’s

Tijd om bij te komen is er niet. Sony is al weer druk in de weer om haar volgende premium telefoon te lanceren: de Sony Xperia XZ3. Net als de Xperia XA2 Plus heeft dit model een bijzondere feature: het is mogelijk de eerste Xperia-telefoon die een dubbele camera aan de voorkant krijgt. Via de Japanse techsite Sumahoinfo is een foto opgedoken waarom de camera’s van de Xperia XZ3 te zien zouden zijn.

Op de afbeelding (zie omslagfoto) zien we twee cameramodules die ieder twee camera’s tellen. De camera’s aan de linkerzijde zijn naar verluidt voor de voorkant bedoeld, die aan de rechterhand voor de achterkant. Jammer genoeg ontbreken nagenoeg alle details over de camera’s. Zo weten we niet welke resolutie ze krijgen, of ze uitgerust zijn met optische beeldstabilisatie of niet, en waarvoor de dubbele selfiecamera gaat gebruiken. Heeft de fabrikant plannen om een irisscanner of gezichtsherkenning te introduceren? Is de dubbele camera bedoeld om een bokeh-effect aan je selfies toe te voegen? Of werkt het aan een eigen variant van Animoji en AR Emoji?

De Sony Xperia XZ3 is niet de eerste smartphone van de Japanse smartphoneproducent met een dual-camerasysteem. Die eer gaat naar de Sony Xperia XZ2 Premium. Het camerasysteem werkt op dezelfde manier als verschillende Huawei-telefoons: de ene lens schiet kleuren, de andere zwart-witplaatjes.

 

Bron en beeld: Sumahoinfo
Via: Tweakers.net