Twee aan de voorkant en drie achterop. Alles bij elkaar opgeteld dus vijf camera’s. Dat is volgens Koreaanse bronnen het aantal camera’s dat de Samsung Galaxy S10, die we begin volgend jaar kunnen verwachten, krijgt.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de productieketen tegenover de Koreaanse krant The Bell.

Het duurt niet lang meer totdat Samsung haar nieuwste vlaggenschip onthult. Dat is de Samsung Galaxy Note 9. Op donderdag 9 augustus houdt de Koreaanse smartphonemaker in New York een evenement waar het toptoestel wordt gepresenteerd, vermoedelijk naast de Samsung Galaxy Tab S4. De Samsung Galaxy S10 verwachten we pas in de eerste helft van 2019. Ondanks dat de lancering van dit pareltje nog wel even op zich laat wachten, horen we de laatste paar weken met grote regelmaat allerlei verhalen over dit toptoestel.

Samsung Galaxy S10

Eén, twee, drie……

De laatste berichten zijn afkomstig uit thuisland Zuid-Korea. Op basis van anonimiteit vertellen bronnen uit het onderdelencircuit dat de Galaxy S10 maar liefst vijf camera’s krijgt. De huidige modellen komen niet verder dan maximaal vier cameralenzen. Tot op heden is de Huawei P20 Pro het enige vlaggenschip dat drie lenzen achterop telt. Dubbele selfiecamera’s zien we wel vaker, zoals bij de Samsung Galaxy A8 (2018) bijvoorbeeld. De P20 Pro heeft voorop slechts één camera, waardoor het totaal dus uitkomt op vier.

Net als de P20 Pro krijgt de Galaxy S10 naar verluidt drie camera’s. Volgens de bronnen die The Bell aanhaalt hebben twee van deze lenzen een resolutie van 12 megapixels. De derde cameramodule telt 16 megapixels. Verder claimen ze dat Samsung naast een groothoeklens en telefotolens ook nog een ultragroothoeklens toevoegt. Daarmee leg je landschappen vast in een hoek van 120 graden vast. De front-facing camera’s hebben een resolutie een 16 en 8 megapixels. Om de tweede camera gebruikt wordt om portretfoto’s met bokeh-effect te schieten, zoals bij de Galaxy A8 (2018) het geval is, of misschien voor AR-toepassingen (augmented reality), is onbekend. Het zou ons niet verbazen als Samsung deze een irisscanner of gezichtsherkenningssoftware meegeeft.

Zoals gezegd duurt het nog wel even voordat we de Galaxy S10 te zien krijgen. Tot nu toe hebben we geruchten gehoord over een 6,44 inch Infinity Display met daaronder Exynos 9820 en Mali-G76 grafische processor. Verder zou de Koreaanse reus een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm willen verwerken.

Via: Tweakers.net