Het Franse telefoonmerk Sugar heeft de S20 gelanceerd, een smartphone die zich van de concurrentie probeert te onderscheiden met uitgebreide vertaalmogelijkheden. De vertaalsoftware die op de S20 geïnstalleerd is, moet betere vertalingen geven dan gratis software als Google Translate. Bovendien werkt de software op de Sugar-smartphone ook volledig offline.

Sugar S20

Grote kans dat je Sugar niet kent. Het is een kleinere smartphonefabrikant die van oorsprong uit Frankrijk komt maar zich focust op de Aziatische markt. Het bedrijf verkoopt daar een aantal onopvallende smartphones die veel lijken op concurrerende modellen van grote merken. Het nieuwste model, de S20, is anders. Deze middenklasse telefoon valt op door de uitgebreide vertaalsoftware zodat je – volgens Sugar – overal ter wereld het toestel kunt gebruiken om berichten en gesprekken direct te vertalen. De S20, die draait op het Android-besturingssysteem, vertaalt 104 talen – met of zonder internetverbinding. De software kan zowel tekst, foto’s als spraak vertalen – al worden bij deze vormen niet alle 104 talen ondersteund. Sugar claimt dat tot 97 procent van de vertalingen kloppen omdat er gebruikt wordt gemaakt van een combinatie van NMT- en NLP-technologieën. Ben je niet zeker van een vertaling dan kun je – mits je bereik hebt – 24 uur per dag en met één druk op de knop een privé vertaler oproepen.

Specificaties van de Sugar S20

Los van de vertaalmogelijkheden is de Sugar S20 geen bijzondere telefoon. Het toestel heeft middenklasse specificaties en een metalen en glazen ontwerp met een vingerafdrukscanner achterop. De 16 megapixel frontcamera kan worden gebruikt voor selfies en het ontgrendelen van de smartphone. De S20 beschikt over een 6,2 inch full-hd-beeldscherm en draait op een oudere Snapdragon 625-processor. Het werkgeheugen is 4GB groot en het opslaggeheugen meet 64GB. Volgens de fabrikant laadt de relatief grote 3500 mAh accu snel op. Foto’s en video’s maak je met de dubbele 12 megapixel camera aan de achterkant.

Omdat Sugar samenwerkt met sierradenmerk Swarovski, is de S20-smartphone voorzien van een kleine kristal. De telefoon komt uit in drie kleuren: roze, grijs en paars.

Verkrijgbaarheid

De Sugar S20 komt voorlopig niet uit in Nederland. De fabrikant brengt hem in eerste instantie alleen op de markt in China en India, waar hij omgerekend 255 euro kost. Importeren is natuurlijk wel mogelijk, al betaal je dan een hogere prijs.

Via (inclusief beeld): Gizchina