In aanloop naar de Galaxy Note 9-presentatie op 9 augustus, verschijnt er steeds meer informatie over de smartphone. De nieuwste lek is afkomstig van Samsung zelf. Verschillende internationale Samsung-websites hebben namelijk al helppagina’s gepubliceerd die het modelnummer van de Note 9 bevestigen. Spannende informatie staat er helaas niet op de pagina’s.

De betreffende pagina’s staan op moment van schrijven online op de Samsung-websites van Frankrijk, Noorwegen, Denemarken en Finland. Zie hier bijvoorbeeld de Franse pagina die het Europese modelnummer van de Note 9 bevestigt. SM-N960F(/DS) wordt de Note 9-uitvoering die we ook hier gaan zien. Op de webpagina zijn tientallen vraag- en antwoordberichten van Samsung te vinden om Note 9-gebruikers straks te helpen als ze bijvoorbeeld hun gegevens willen overzetten van een iPhone naar de Note 9. Specifieke informatie over de Note 9 ontbreekt echter, waardoor we niets nieuws kunnen zeggen over het ontwerp, de specificaties of de prijs van de aankomende high-end smartphone.

Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 specificaties

Volgens de geruchtenmolen krijgt de Galaxy Note 9 een oled-beeldscherm van 6,4 inch met een haarscherpe qhd-resolutie. Het uiterlijk van de telefoon zou veel lijken op dat van de Galaxy S9-serie, met achterop een dubbele camera en daaronder een vingerafdrukscanner. Onder de motorkap bevindt zich naar verluidt een Exynos 9810-processor met 6GB of 8GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslaggeheugen. Eerder deze week werd al duidelijk dat de kenmerken S Pen van de Note-telefoon een forse upgrade krijgt. De uitschuifbare styluspen die in de behuizing zit, wordt voorzien van bluetooth-ondersteuning en zou hierdoor vele nieuwe mogelijkheid krijgen. De Note 9 draait bij de lancering vermoedelijk op Android 8.1 Oreo, al brengt Google rond die tijd ook de definitieve versie van Android 9 ‘P’ uit. Wanneer die software beschikbaar komt voor de Note 9, is nog onduidelijk.

Galaxy Note 9 kopen

Samsung kondigt de Galaxy Note 9 op – toepasselijk – 9 augustus aan via een aantal evenementen die wereldwijd plaatsvinden. We krijgen dan te horen over welke hardware de telefoon daadwerkelijk beschikt, hoeveel hij gaat kosten en wanneer hij uitkomt. Nog een maand geduld dus. Tot die tijd houden we je hier op de hoogte van Galaxy Note 9-geruchten.

Via: Androidworld