Telefoonmaker OnePlus heeft voor het eerst duidelijk gemaakt hoe lang zijn smartphones software-updates kunnen verwachten. OnePlus hanteert een periode tot twee jaar voor Android-upgrades en drie jaar voor beveiligingsupdates. In het verleden wilde de fabrikant geen uitspraken doen over de lengte van softwareondersteuning om te voorkomen dat het niet aan de verwachtingen kon voldoen.

Updates voor OnePlus-smartphones

De smartphones van OnePlus krijgen vanaf de OnePlus 3 tot twee jaar Android-upgrades en tot drie jaar beveiligingsupdates. Dat schrijft de fabrikant in een blogpost op zijn website. Bij Android-upgrades moet je denken aan versie-upgrades, terwijl beveiligingsupdates maandelijks worden vrijgegeven door Google. OnePlus belooft die beveiligingsupdates om de maand uit te brengen voor zijn telefoons. De telefoonmaker hanteert bij het updatebeleid de releasedatum van de T-smartphones die elk najaar verschijnen.

Dit houdt in dat de OnePlus 3 tot het najaar van 2019 software-updates krijgt en de 5 en 5T tot het najaar van 2020. De OnePlus 6, die recent uitkwam, kan tot 2021 rekenen op software-ondersteuning.

OnePlus 5T

Einde aan de onduidelijkheid

Met het gepubliceerde updatebeleid maakt OnePlus een einde aan de jarenlange onduidelijkheid over hoe lang en hoe vaak het zijn smartphones gaat updaten. De fabrikant verzette zich telkens tegen het communiceren van een periode van software-ondersteuning omdat het bang was dat het de gemaakte (beloofde) verwachtingen niet kon waarmaken. Dit gebeurde in het verre verleden onder andere bij de OnePlus 2, wat resulteerde in boze gebruikers en negatieve media-aandacht.

Het updatebeleid dat nu gegarandeerd wordt, is in lijn met die van veel andere Android-smartphonemakers. Er zijn echter ook merken die het beter doen door bijvoorbeeld maandelijks in plaats van tweemaandelijks beveiligingsupdates uit te brengen. Google (de maker van Android) en Nokia zijn enkele partijen die beloven jarenlang op deze manier veiligheidsupdates beschikbaar te stellen.

Bron (inclusief beeld): OnePlus 
Via: Tweakers