De BlackBerry Key2 van TCL komt in juni uit in Nederland voor een adviesverkoopprijs van 649 euro. Dat melden de bedrijven bij de officiële aankondiging van de smartphone met fysiek toetsenbord. De Key2 volgt de KeyOne op die een jaar geleden verscheen.

TCL, dat de BlackBerry-licentienaam mag gebruiken voor smartphones, zegt dat de Key2 nog deze maand wereldwijd beschikbaar komt. Het bedrijf noemt geen lanceerdatum maar het zou betekenen dat de telefoon binnen nu en drie weken op de markt verschijnt. Ook in Nederland, waar de Key2 649 euro gaat kosten en uitkomt in de kleur zwart.

Specificaties Key2

De Key2 heeft net als zijn voorganger een beeldscherm met daaronder een fysiek QWERT-toetsenbord. Het scherm is een lcd van 4,5 inch met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels en een aspectratio van 3:2. Volgens Tweakers is het schermoppervlak van het Key2-scherm hiermee even groot als van een 6 inch beeldscherm met 18:9-verhouding, bijvoorbeeld de LG G7 ThinQ. TCL heeft een vingerafdrukscanner in het toetsenbord gestopt en de toetsen hebben achtergrondverlichting. De Key2 draait op een middenklasse Snapdragon 660-processor met 6GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslaggeheugen. Het is nog niet bekend welke versie in Nederland uitkomt. Beide modellen ondersteunen een micro-sd-kaartje.

Andere specificaties van de nieuwe BlackBerry-telefoon omvatten een grote 3500 mAh accu die oplaadt via usb-c met ondersteuning voor Quick Charge 3.0. De Key2 draait op Android 8.1 Oreo met een groot aantal vooraf geïnstalleerde BlackBerry-apps die je productiever en veiliger moeten maken. En oh ja, de smartphone heeft ook een 3,5mm-poort. Aan de achterkant zitten twee 12 megapixel camera’s, voorop een enkele 8 megapixel camera.

Bron (inclusief beeld): TCL