Maandag heeft LG haar nieuwste middenklasser uit de doeken gedaan: de LG Q7. Deze serie bestaat uit drie toestellen. De Nederlandse adviesprijs en releasedatum zijn nog niet bekend gemaakt. Alles weten over deze nieuwe reeks? Lees dan snel verder.

LG volgt dezelfde koers als afgelopen jaar. Toen het in februari de LG G6 onthulde, verscheen even later een minder prijzige en krachtige variant van het vlaggenschip: de LG Q6. Begin deze maand presenteerde de Zuid-Koreaanse smartphonemaker de LG G7 ThinQ. Maandag heeft het bedrijf de mid-range variant van dit toestel geïntroduceerd: de LG Q7.

LG Q7

Naast de LG Q7 zagen we ook de LG Q7 Plus en LG Q7a voorbijkomen. Welke modellen straks in ons land in de schappen liggen laat de fabrikant in het midden. Als we naar afgelopen jaar kijken, verschijnt binnenkort waarschijnlijk alleen de LG Q7 in Nederland. De andere twee toestellen verschenen alleen in enkele Aziatische landen.

Dit zijn de belangrijkste specs op een rij

Wat alle drie de toestellen met elkaar gemeen hebben, is dat ze een 5,5 inch groot Full HD+ FullVision display met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en 18:9 verhouding hebben. Onder de motorkap gaat dezelfde chipset schuil, namelijk een 1,5 GHz krachtige octa-core processor. In sommige landen is de rekenkracht van de processor opgevoerd tot 1,8 GHz. De hoeveelheid opslagcapaciteit en werkgeheugen verschilt per model. De LG Q7 Plus krijgt 4 GB RAM en 64 GB aan intern geheugen, de andere varianten in de reeks moeten genoegen nemen met 3 GB en 32 GB.

Wat alle drie de toestellen verder met elkaar gemeen hebben is dat ze een 3000 mAh batterij hebben. Ook zijn ze allemaal uitgerust met USB-C aansluiting, NFC-chip om contactloos te betalen, single-band WiFi, Bluetooth 4.2 (LE) en Android 8.0 Oreo. De LG Q7 Plus heeft achterop een 16 megapixelcamera en 8 megapixel selfiecamera. De camera’s van de reguliere LG Q7 hebben een resolutie van 13 en 8 megapixels. De LG Q7a, het instapmodel, moet genoegen nemen met respectievelijk 13 en 5 megapixels.

In tegenstelling tot afgelopen jaar zijn de telefoons in de Q7 reeks IP68 gecertificeerd, oftewel volledig stof- en waterdicht. Daarnaast hebben ze een aparte knop om Google Assistant te activeren en zijn ze voorzien van Google Lens. Deze software herkent objecten op foto’s en geeft links om meer informatie over deze onderwerpen op te vragen.

Prijs

Wat de LG Q7 en andere modellen gaan kosten is vooralsnog onbekend. Dat geldt ook voor de vraag wanneer we de Q7 en eventueel andere varianten in ons land verschijnen. Vorig jaar begon de vraagprijs bij 300 euro. De opvolgers zijn vermoedelijk enkele tientjes duurder.

Bron en beeld: LG