LG heeft zijn high-end smartphone voor 2017 aangekondigd: de G7 Thinq. Het toestel gaat 849 euro kosten, komt begin juni uit en beschikt over een relatief kleine accu van 3000 mAh.

LG G7 Thinq

Na weken van vele geruchten en teasers van LG heeft de fabrikant zijn nieuwste smartphone gepresenteerd. De G7 Thinq is de opvolger van de G6 die vorig jaar uitkwam en heeft de Thinq-toevoeging in de naam omdat LG erg trots is op de kunstmatige intelligentie die in de telefoon zit. Naast twee diensten van Google gebruikt de G7 Thinq ook diensten die LG zelf ontwikkeld heeft, bedoeld om onder andere betere foto’s te maken. De G7 Thinq gebruikt net als andere toptoestellen een groot (6,1 inch) beeldscherm met hoge resolutie (quad-hd) en een langwerpige verhouding (19,5:9). Ook de inmiddels bekende notch (schermkeping) is aanwezig, al kun je hem op de LG-smartphone uitzetten in de instellingen. De balk aan de bovenkant van het scherm wordt dan helemaal zwart, waardoor de notch niet meer opvalt. In tegenstelling tot concurrerende high-end telefoons van Apple, Samsung en Huawei heeft de G7 Thinq geen oled-scherm maar een – iets minder goed – lcd-scherm. Wel bijzonder is dat het beeldscherm een maximale helderheid heeft van 1000cd/m2, wat enorm hoog is. Dit moet ervoor zorgen dat het scherm ook in direct zonlicht goed af te lezen is.

LG G7 ThinQ

Meer specificaties

De G7 Thinq beschikt over een Snapdragon 845-processor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Dit is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Het toestel heeft twee 16 megapixel camera’s aan de achterkant om normale én groothoekfoto’s mee te maken. Volgens LG kunnen de camera’s gezamenlijk ook bokeh-plaatjes schieten, dus met een versterkt scherpte/diepte-effect. Verder is de G7 Thinq voorzien van een 8 megapixel frontcamera, een fysieke knop om Google Assistant (ingedrukt houden) en Google Lens (twee keer drukken) op te roepen. De Assistant-spraakassistent krijgt deze zomer ondersteuning voor de Nederlandse taal, bij Lens (kunstmatige intelligentie die objecten op foto’s herkent) is dat nog onduidelijk. De accu van LG’s nieuwste toptoestel is met een capaciteit van 3000 mAh aan de kleine kant voor zo’n grote smartphone met lcd-scherm. Ook in vergelijking met vorig jaar, toen de G6 (5,7 inch lcd) een 3300 mAh accu kreeg. Hoe de accuduur van de G7 Thinq is, zal blijken als hij straks te koop is. De telefoon draait op Android 8.0 Oreo met LG’s eigen softwareschil eroverheen.

Verkrijgbaarheid

Wat opvallend is, is dat LG nog niet wil zeggen wanneer en voor welke prijs de G7 Thinq uitkomt. De fabrikant wil alleen kwijt dat het toestel binnen een paar dagen in thuisland Zuid-Korea verschijnt, gevolgd door regio’s als de VS en Europa. Wanneer dat is, horen we later. Voor de adviesverkoopprijs geldt hetzelfde: LG maakt later bekend hoeveel de telefoon gaat kosten. Een medewerker van de Nederlandse (web)winkel Belsimpel zegt dat LG Benelux naar retailers toe communiceert over een release begin juni en een prijs van 849 euro. De G7 Thinq zou in twee kleuren verschijnen: blauw en zwart. De grijze versie komt vooralsnog niet naar Nederland, meldt Belsimpel. Of deze informatie klopt, moet blijken als LG op een later moment de Nederlandse beschikbaarheid aankondigt.

Bron (inclusief beeld): LG