De nieuwe Samsung Galaxy A8 en A8 Plus zijn waarschijnlijk vanaf begin januari verkrijgbaar. Bij een presentatie in Vietnam onthulde Samsung dat de A8 vanaf 6 januari in het Aziatische land verkrijgbaar zal zijn. De rest van de wereld zal dan snel volgen. De nieuwe Galaxy A8 werd afgelopen week door Samsung gepresenteerd als de nieuwe telefoon in de A-reeks.

De verwachting was al dat de nieuwste Samsung smartphone begin januari in de schappen zou liggen. Nu Samsung zelf bevestigt heeft dat de A8 op 6 januari in Vietnam in de winkels ligt kunnen we aannemen dat deze vermoedens juist zijn.

Tijdens de presentatie in Vietnam is ook de eerste officiële prijs genoemd. In Vietnam gaat de Galaxy A8 omgerekend ongeveer 482 dollar kosten en de A8 Plus wordt verkrijgbaar voor 592 dollar. Deze prijzen zijn zoals verwacht werd. We kunnen er van uit gaan dat de prijs van de A8 in Nederland ongeveer 499 euro gaat worden en dat de A8 Plus voor 599 euro van eigenaar wisselt. Of dit ook exact de prijzen gaan worden is op dit moment nog niet bekend, maar het zal niet veel afwijken.

Over de Samsung Galaxy A8

De Samsung Galaxy A8 is de eerste nieuwe smartphone in de A-reeks van Samsung. Net als de Samsung Galaxy S8 krijgt de A8 een infinity display, een vrijwel randloos beeldscherm. Dit beeldscherm krijgt een resolutie van 2220 x 1080 pixels met een beeldverhouding van 18,5:9. Het scherm wordt 5,6 inch groot.

Onder de motorkap zit een 2,2Ghz octa-core processor, 4Gb RAM geheugen en 32GB opslag. De opslag capaciteit is uitbreidbaar met een MicroSD kaart.  De Galaxy A8 krijgt drie camera’s, waarvan twee aan de voorkant en één aan de achterkant. Wil je meer weten over de Samsung Galaxy A8, lees dan ons artikel: Dit is de Samsung Galaxy A8.

(bron en beeld)