Volgens de laatste geruchten komt Android 8.0 Orio niet eerder dan eind januari naar de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. Zitten de testen met Android Oreo tegen de komende tijd dan kan het zelfs februari 2018 worden. De informatie komt van een medewerker van Samsung op het Galaxy Beta Forum.

Op het forum dat niet openbaar is zegt de medewerker dat de beta versie die nu getest wordt nog veel bugs bevat. Samsung heeft onlangs de derde beta release gedaan voor de Samsung Galaxy S8. In deze beta releases kunnen gebruikers nieuwe software testen. Samsung heeft tot nu toe de verschillende versies nog niet stabiel genoeg geacht om deze breed uit te rollen. Verwacht wordt dat de vierde beta release snel zal volgen.

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is in Augustus door Google gelanceerd. Sinds september is Samsung druk aan het testen met het nieuwe besturingssysteem voor de Samsung Galaxy S8. Inmiddels zijn we bijna 4 maanden verder en is de Samsung Galaxy S8 nog steeds niet stabiel met Android 8.0 Oreo. Mocht eind januari gehaald worden, dan zijn we 5 maanden verder.

Consumentenbond hekelt trage updates

De trage updates naar nieuwe besturingssystemen bij met name Android telefoons is een doorn in het oog van de consumentenbond. Deze vindt de update naar nieuwe software te traag en is bezig met een offensief richting smartphone fabrikanten die hier traag mee zijn. Eén van die fabrikanten is onder andere Samsung. Een paar dagen geleden verscheen het bericht van de consumentenbond waarin werd afgeraden om de bijna twee jaar oude Samsung Galaxy S7 nog aan te schaffen. De Galaxy S7 zou toe zijn aan zijn laatste Android update. Dit betekent dat Android 8.0 Oreo de laatste grote software update voor de Galaxy S7 is. Samsung spreekt dit tegen. De Galaxy S7 krijgt namelijk nog wel beveiligingsupdates.

Dat het niet nodig is zo lang te wachten en te testen met updates bewijzen andere fabrikanten. Android Oreo draait al vanaf de lancering stabiel op Google’s eigen Pixel telefoons. Ook HTC, OnePlus en HMD (Nokia) hebben een aantal toestellen draaien op de nieuwste Android versie.

bron: sammobile
beeld: google