De OnePlus 3 en 3T krijgen vanaf vandaag een update naar Android 8.0 Oreo. De software-update volgt na een uitgebreid bètaprogramma, waarin gebruikers de nieuwste Android-versie konden testen. Nu wordt de officiële en definitieve update naar iedereen uitgerold. Eigenaren van een OnePlus 5 en 5T moeten nog even geduld hebben: voor hun toestel komt Android 8.0 pas begin volgend jaar.

Android 8.0 Oreo op de OnePlus 3(T)

Op zijn forum maakt OnePlus bekend dat het gestart is met de wereldwijde uitrol van Android 8.0 Oreo voor de OnePlus 3 en 3T. De smartphones krijgen vanaf vandaag de software-update aangeboden, die Over The Air (OTA) en dus direct op het toestel te installeren is. De verspreiding vindt gefaseerd plaats: eerst krijgt een klein deel van de gebruikers de update en in de aankomende dagen komt hij breder beschikbaar. Bij het installeren van de Android 8.0-update gaan er geen gegevens verloren, al is het altijd handig om een back-up te hebben. Omdat de software-update groot is, raden we je aan hem via een wifi-verbinding te downloaden.

OnePlus 3

De Android 8.0 Oreo-update maakt onderdeel uit van OnePlus OxygenOS 5.0-software-update, en voegt de standaard verbeteringen en vernieuwingen van Android Oreo door. Denk aan het automatisch invullen van wachtwoorden, een picture-in-picture-modus om video te kijken tijdens het gebruiken van een andere app en vernieuwde snelle instellingen. OnePlus introduceert ook de mogelijkheid om een app twee keer te gebruiken (Parallel Apps), zodat je via dual-sim bijvoorbeeld twee WhatsApp-apps kunt installeren. De maandelijkse beveiligingsupdate wordt ook vernieuwd naar 1 september, waarmee de OnePlus 3(T) dus twee maanden achterloopt op de Google-updates.

OnePlus 5T

De nieuwe OnePlus 5T wordt pas over een maanden van Android 8.0 voorzien

OnePlus 5 en 5T zijn pas later aan de beurt

Wie in het bezit is van de OnePlus 5, die vijf maanden geleden verscheen, kan voorlopig nog niet aan de slag met Android 8.0 Oreo. OnePlus gaf recent aan dat het ‘begin 2018’ een Oreo-update voor de smartphone uitbrengt, en zegt grondig te tijd te willen nemen om de software te testen. Net als bij de OnePlus 3(T) start de fabrikant binnenkort een Oreo-bètaprogramma voor de 5 en 5T, waarbij gebruikers testversies kunnen uitproberen voordat de definitieve software uitkomt. Fijn, maar voor een deel van de OnePlus 5-eigenaren is het moeilijk te begrijpen waarom de oudere 3 en 3T maanden eerder geüpdatet worden dan de 5. De meeste fabrikanten updaten hun nieuwste toestellen namelijk als eerste, waarna oudere modellen volgen. Helemaal vreemd is dat de OnePlus 5T, die volgende week verschijnt, niet op Oreo draait. De software is al sinds augustus beschikbaar, maar OnePlus levert de 5T met het ruim jaar oude 7.1 Nougat. De 5T wordt tegelijk met de 5 geüpdatet, wat betekent dat eigenaren van de spiksplinternieuwe smartphone maanden rondlopen met verouderde software.

Bron (inclusief beeld): OnePlus