Nog even en dan krijgen we de nieuwste Samsung Galaxy A (2018) te zien. Deze reeks bestaat wederom uit meerdere toestellen. Eén daarvan is de Samsung Galaxy A5 (2018). Het toestel is aangetroffen op de website van Samsung.

Dat ontdekte de Duitse techjournalist en beroepslekker Roland Quandt. In de onderstaande tweet noemt hij het toestel en geeft hij ons een link naar de betreffende pagina.

We hadden natuurlijk al een vermoeden dat de Samsung Galaxy A5 (2018) op de loer lag, maar na afgelopen weekend weten we het zeker. Roland Quandt ontdekte het toestel op de Zuid-Koreaanse site van het bedrijf. Helaas zonder afbeeldingen of specificaties. Als je namelijk daar zoekt op SM-A530N, dan verschijnen er drie pagina’s die meer informatie verschaffen over de garantieregeling, reparatiedienst en klantenservice. Algemene pagina’s die je bij ieder toestel aanschaft. Op zich dus niets bijzonders. Het punt is echter dat Samsung de komst van de Samsung Galaxy A5 (2018) verklapt.

De voorlopers van het toestel hadden een productcode die nagenoeg dezelfde opbouw hadden. De allereerste Samsung Galaxy A5 stamt uit 2014. Deze luisterde naar de naam SM-A500. In de daarop volgende jaren verschenen de Samsung SM-A510 en SM-A520. Dat waren respectievelijk de Samsung Galaxy A5 (2016) en Samsung Galaxy A5 (2017). Redelijkerwijs mogen we dan aannemen dat de SM-A530N de opvolger is van deze toestellen.

Dit weten we over de Samsung Galaxy A5 (2018)

Volgens de laatste geruchten heeft de Samsung Galaxy A5 (2018) een 5,5 inch groot Super AMOLED-display. Net als de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 krijgt hij vermoedelijk een Infinity Display met hele dunne randen. Dat betekent tevens dat hij wellicht een hogere schermresolutie (2160 bij 1080 pixels) en grotere beeldverhouding (18,5:9) krijgt. De vingerafdrukscanner verhuist daarom naar de achterkant.

De middenklasser wordt naar verwachting aangestuurd door de Exynos 7885 met 4 GB werkgeheugen. Tevens hebben we gehoord dat hij out-of-the-box op Android 8.0 Oreo draait, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. De afgelopen maanden hebben we tevens geluiden gehoord over de Bixby-knop, dual-camerasysteem en waterdicht design (IP68 certificering). Waarschijnlijk onthult Samsung het toestel nog voor het einde van het jaar, of anders begin volgend jaar.

 

Via: Roland Quandt