De Samsung Galaxy J3 (2018) wordt waarschijnlijk binnenkort onthuld, maar nu al liggen de belangrijkste specificaties op straat. Het toestel is namelijk opgedoken in de database van GFXbench. Daaruit kunnen we opmaken dat het een bescheiden upgrade wordt van zijn bijna gelijknamige voorganger. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Bijna een half jaar geleden onthulde Samsung de nieuwste toevoeging van de Galaxy J-reeks. Deze bestond uit een drietal telefoons: de Samsung Galaxy J3 (2017), Samsung Galaxy J5 (2017) en Samsung Galaxy J7 (2017). Met uitzondering van het instapmodel kenmerken hebbe al deze toestellen een AMOLED-display. Gezien het prijskaartje van maximaal 299 euro voor het duurste model is dat vrij bijzonder.

Samsung

De mid-range toestellen krijgen waarschijnlijk op korte termijn een opvolger. De eerste daarvan laat zijn gezicht zien via GFXbench. Het is een kleine stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger.

Dit weten we over de Samsung Galaxy J3 (2018)

De Samsung Galaxy J3 (2018), ook wel bekend als de Samsung SM-J337, heeft net als zijn voorloper een 5,0 inch groot scherm met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Vermoedelijk krijgt hij wederom een IPS LCD-display, maar dat vermeldt GFXbench niet. Volgens de online benchmark krijgt het toestel een vierkernige processor (quad-core) die kloksnelheden tot 1,5 GHz weet te halen. Waarschijnlijk is de chipset afkomstig van Samsung zelf en kunnen we een nieuwe Exynos verwachten. Zijn voorganger had een Exynos 7570.

De grafische processor of GPU krijgt een serieuze upgrade. Moest je eerder nog genoegen nemen met de Mali-T720 van ARM, de nieuwe Samsung Galaxy J3 (2018) krijgt naar verluidt de Mali-G71. De naam zegt je misschien niet veel, maar we zagen hem onder meer in de Samsung Galaxy S8 en Huawei Mate 9. Dat betekent dat je met deze middenklasser probleemloos grafisch veeleisende games kunt spelen. Tevens krijg je 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen.

Bij de camera zien we eveneens een opvallende verandering. Als we GFXbench mogen geloven krijgt de Samsung Galaxy J3 (2018) een 8 megapixelcamera aan de achterkant. Dat is opmerkelijk, want zijn voorganger had achterop een 13 megapixel shooter. De selfiecamera behoudt zijn resolutie van 5 megapixels. Tot slot wordt het toestel met Android 7.1.1 Nougat geleverd.

Wanneer we de Samsung Galaxy J3 (2018) daadwerkelijk te zien krijgen is een mysterie. We wachten het rustig af en zodra we hier meer over horen melden wij ons weer op Foon4u.nl.

 

Bron: GFXbench
Via: GSMarena