Er zijn specificaties en afbeeldingen gelekt van de nog onaangekondigde Razer Phone. De smartphone wordt het eerste Razer-toestel en richt zich op gamers. Een verkoopprijs is nog onbekend, maar de verschenen informatie wijst op een high-end toestel dat heel binnenkort gepresenteerd wordt.

Razer Phone wordt smartphone voor gamers

Begin dit jaar nam Razer, bekend van gamingproducten als laptops en muizen, telefoonmaker Nextbit over. Die laatste kwam vervolgens niet meer met nieuwe smartphones, maar ging onder de Razer-naam aan de slag. Om een eerste Razer-telefoon te maken, welteverstaan. De Razer Phone wordt – niet geheel verrassend – een toestel voor gamers en is kort voor de aankondiging al (per ongeluk?) gepubliceerd op de website van de Engelse telecomprovider 3G UK. De pagina is inmiddels weer offline, maar onderstaande screenshot geeft een goed beeld van wat de Phone biedt.

Het toestel krijgt een 5,7 inch beeldscherm met hoge ververssnelheid van 120Hz (vrijwel geen enkele smartphone heeft dat) en beschikt over 64GB opslaggeheugen en maar liefst 8GB werkgeheugen. Onder de motorkap vind je ook een grote 4000 mAh accu die snel oplaadt via usb-c en een dubbele camera aan de achterkant voor betere foto’s. Dolby Atmos-speakers zitten boven en onder het beeldscherm voor goed geluid, al is er vermoedelijk ook een 3,5mm-audiopoort aanwezig.

Razer Phone

De productpagina op de 3G UK’s website geeft niet alle specificaties van de telefoon vrij. Ontbrekende componenten als de processor, de schermresolutie en gebruikte Android-versie worden wel genoemd in een benchmarktest, die een paar weken geleden al verscheen. Kijkend naar de high-end specificaties die de Engelse telecomprovider noemt, kan de informatie uit de benchmark goed kloppen. De test geeft aan dat de Razer Phone beschikt over een snelle Snapdragon 835-processor, een scherm met haarscherpe qhd-resolutie, een 7 megapixel frontcamera en Android 7.1-software. Het is ook mogelijk dat de telefoon met Android 8.0 wordt uitgebracht, de versie die in augustus verscheen.

Het ontwerp van de Razer Phone doet veel denken aan dat van de Nextbit Robin-smartphone, die een paar jaar geleden uitkwam. De ontwerpkeuzes van de Nextbit-medewerkers, die nu bij Razer zijn ondergebracht, zijn duidelijk zichtbaar. Een rechthoekig ontwerp met vrij grote schermranden, dus niet zo’n revolutionaire look als de Samsung Galaxy Note 8 en iPhone X bijvoorbeeld bieden.

Verkrijgbaarheid

Het lijkt er sterk op dat Razer de Phone morgen, op 1 november, presenteert. De smartphone gaat vermoedelijk snel daarna de verkoop in, al is nog onduidelijk voor welke prijs en in welke landen. Dat een Engelse telecomprovider het toestel al kort aanbood, betekent dat de Phone in ieder geval in Engeland verschijnt. Wie weet brengt Razer de telefoon ook naar andere Europese landen. In Nederland verkoopt het bedrijf wel gamingproducten als laptops, dus zou het kunnen dat de Phone aan het assortiment wordt toegevoegd.

Via: AndroidPolice