Dat de Motorola Moto Z2 Force naar Nederland komt was niet het enige nieuws waar Lenovo donderdagavond mee kwam aanzetten. De Chinese telefoonmaker maakte van de gelegenheid gebruik om haar nieuwste aanwinst te presenteren: de Motorola Moto X4. Later deze maand begint de verkoop van het toestel.

Dat de Motorola Moto X4 onthuld zou worden op de IFA-beurs hing al een tijdje in de lucht. De afgelopen maanden zagen we meerdere malen gelekte foto’s voorbijkomen en hoorden we van ‘anonieme bronnen’ meer over de specificaties. Donderdagavond werd hij dan eindelijk aan het grote publiek gepresenteerd. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van deze middenmoter op een rij gezet.

Motorola Moto X4

Specificaties Motorola Moto X4

De Motorola Moto X4 heeft een 5,5 inch Super AMOLED-display met Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels). Daaronder vinden we de Home-knop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 630, een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz. Ook de Adreno 508 GPU, 3 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen zijn van de partij. Er is tevens een uitvoering met 4 GB RAM en 64 GB geheugen. Het is onduidelijk of deze onze richting op komt, maar wij denken in alle eerlijkheid van niet.

Achterop heeft Lenovo een 12 en 8 megapixelcamera geplaatst. Deze beschikt enkel over fasedetectie autofocus (PDAF) en dual-tone LED-flitser. Nadat je een foto hebt geschoten kun je hier scherptediepte-effecten in aanbrengen. Selfies schiet je met een 16 megapixelcamera met speciale Dark Mode.

De Moto X4 komt met een aantal bijzondere features. Moto Key is een optie waarmee je via je desktop of laptop beveiligde webpagina’s kunt bezoeken door simpelweg op het scherm van de Moto X4 te drukken. Schermafbeeldingen maak je door met drie vingers tegelijkertijd over het scherm te vegen. Tot slot kun je tot wel vier draadloze speakers verbinden en bedienen. Dit werkt echter alleen als je toestel met de 5 GHz band je WiFi-router is verbonden. Verder is de Moto X4 uitgerust met NFC-chip, 3000 mAh batterij met TurboPower en Android 7.1 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

Lenovo vertelde donderdagavond alleen dat de Motorola Moto X4 ‘later deze maand’ verkrijgbaar is in Europa. Wanneer exact moeten we nog even afwachten. De adviesprijs is daarentegen wel aangekondigd: deze bedraagt 399 euro. De Moto X4 wordt in de kleuren Super Black en Sterling Blue op de markt gebracht.